La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha evitat concretar quan anunciarà la seva candidatura a les eleccions generals d'enguany amb la nova plataforma Sumar. Així, en una entrevista a la cadena SER, Díaz no ha aclarit si aquest anunci el farà abans o després de les eleccions municipals del 28 de maig.  S'ha limitat a afirmar que la candidatura es farà oficial "aviat". 

No obstant això, la impulsora del nou projecte Sumar, que pretén agrupar les forces situades a l'esquerra del PSOE, ha declarat que està molt "il·lusionada" i "sorpresa" amb la repercussió que està tenint el moviment ciutadà del qual és la cara visible. Sobre aquest punt, ha remarcat que la candidatura serà una realitat quan hagi "culminat" el projecte de Sumar.  I és que la vicepresidenta segona del govern espanyol creu que "no és seriós" comunicar una cosa que no està acabada del tot.

"La garantia de la coalició progressista d'Espanya es diu Sumar", ha indicat Díaz. Una coalició que, segons ella, serà la "sorpresa" a les eleccions generals i l'opció política que de veritat "mobilitzarà" davant la "por" que, a parer seu, desperten PP i Vox.

Les converses amb Podemos per a una candidatura conjunta

Díaz també ha estat preguntada per la possibilitat que es presenti a les generals en una llista conjunta amb Podemos. I ha respost que està segura que "tots" els partits a l'esquerra del PSOE estaran "a l'altura" per superar les "diferències" i crear "un projecte de país". "La resta de qüestions, les llistes, no m'interessen gaire", ha indicat Díaz, que ha agraït a Podem que hagi "canviat" el país i expressat que el partit que dirigeix la ministra Ione Belarra és "imprescindible" per a aquest projecte. Tot i això, ha assegurat que "perdent una mica" cada part "guanya".

Yolanda Díaz també ha assenyalat que també cal respectar la resta de formacions situades a l'esquerra del PSOE que no són Podemos, en referència a Más País i Compromís. I ha reclamat deixar treballar amb discreció Sumar, que fa un any que està tenint "moltes" converses, "també amb Podemos". Segons la vicepresidenta espanyola, seria "perillós" revelar tots els detalls de la candidatura abans d'hora.

Feijóo, el "major austericida del món"

D'altra banda, Díaz ha afirmat que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, és el "major austericida del món". "Va ser el més gran austericida del món, retallant tots els serveis públics de Galícia", ha assegurat. I ho ha reblat, tot assegurant que "Feijóo no necessita Vox" per governar perquè ell "ja és molt radical" per si mateix. 

Finalment, ha subratllat la necessitat d'unir forces per evitar que el Partit Popular guanyi les properes eleccions.