La direcció de Catalunya en Comú ha enviat aquest dimarts al vespre una carta als seus militants com a reacció a la presentació de la plataforma de la branca sobiranista dels comuns liderada per Elisenda Alamany.

Al text, critiquen que el manifest “Som comuns. Som Sobiranistes”, presentat avui, s'ha elaborat "de forma poc transparent, al marge dels espais de debat i de participació de l’espai polític". També asseguren que "el sobiranisme constitueix un valor fundacional i present" a CatEnComú i, per això, defensen que "cap sector hauria d’apropiar-se’l com a exclusiu".

"En cap cas pot afirmar-se que s’ha deixat de reivindicar el sobiranisme", reivindiquen, recordant la crida a participar al referèndum de l'1-O, la condemna de la repressió policial, l'oposició a l'article 155 i les peticions d'alliberament dels presos i retorn dels exiliats, entre d'altres.

Per això, demanen a la plataforma d'Alamany que "recondueixin les seves demandes dins dels canals democràtics de l'espai polític" i posen com a exemple de la "pluralitat" del partit l'existència de corrents com Comuns Federalistes, que defensa un encaix federal dins d’una Espanya plurinacional, o Desbordem, que aposta per una República catalana.