Un grup de diputats suïssos envia una carta al govern espanyol en què es defensa el dret a decidir dels catalans. El text, que ha estat anunciat pel conseller nacional Mathias Reynard, està signat per un grup de diputats de diferents partits polítics de Suïssa.

La carta mostra una important preocupació per la situació actual a Catalunya. "Sense entrar a comentar les decisions que s'han de prendre, creiem que el dret del poble català a determinar el seu futur ha de ser respectada", escriuen aquests parlamentaris dirigida al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, just quan falten només cinc dies per l'1 d'octubre.

El document va ser signat per representants a la cambra suïssa dels diferents cantons, incloent Yannick Buttet (PDC / VS), Frédéric Borloz (PLR / VD), Lisa Mazzone (Verds / GE), Jean-Luc Addor (CDU / VS), Denis De la Reussille (POP / NE), entre d'altres.

L'interès suís

Mathias Reynard (‎Suïssa, 1987) és un jove diputat del Parlament suís pel Partit Socialista. Interessat en el procés, el passat mes d'abril va viatjar juntament amb uns altres tres diputats a Catalunya per conèixer la situació política catalana de primera mà.

Coincidint amb aquella visita, va concedir una entrevista a El Nacional, en la qual va assegurar que "com a suís, que votem quatre vegades l’any sobre totes les qüestions, és complicat entendre que a Catalunya el poble no pot votar sobre el seu destí".