El grup de JxCat es tornarà a reunir a l’estranger la setmana vinent. Dimecres està previst que els diputats viatgin fins a Berlín per trobar-se allà amb el líder de la formació, Carles Puigdemont. La reunió pretén ser l’espai d’anàlisi i avaluació dels possibles escenaris vinents i els passos a seguir després que s’hagi ajornat el quart intent d’investidura, aquest cop amb Jordi Sánchez.

Puigdemont no pot sortir d'Alemanya fins que el jutge decideixi si s'el comdemna o no per un delicte de prevaricació i si accepta l'extradició. És per això que els diputats de JxCat hauran de viatjar fins Berlin per poder reunirse amb el líder del partit.

Els diputats pretenien anar a Berlín el proper dilluns, però problemes logístics i de transport han fet que la trobada s’hagi traslladat al dimecres.

En aquest conclave de JxCat està previst també que es tracin les línies mestres a seguir en la negociació amb ERC i la CUP per tal d’intentar pactar una nova investidura. Tot i que es preveuen contactes previs entre els tres partits independentistes, a JxCat no compten en prendre cap acord ni tancar cap pacte sense haver-se reunit primer amb Puigdemont a Berlín.