Diputats escocesos han mostrat la seva sorpresa quan han sabut que han estat víctimes de l’espionatge a les delegacions del Govern a l’exterior ordenat pel ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell. El diputat de Scottish National Party (SNP) Ronnie Cowan ha afirmat en declaracions a The National que no sap què intenten fer o provar amb aquestes pràctiques, i ha volgut deixar clar que no amaga el seu suport a la causa independentista.

Cowan, juntament amb Joana Cherry, apareixen fotografiats al dossier que va lliurar l’Advocacia de l’Estat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la demanda del Ministeri d’Exteriors per tancar les delegacions al Regne Unit, Alemanya i Suïssa. Tots dos estan entre els parlamentaris que van participar en una protesta en suport dels presos polítics.

“Em sorprèn”, afirma Cowan a The National. “No entenc què intenten fer o provar”, afirma, i afegeix: “No tinc res a amagar. Dono suport a la reivindicació que fan del dret a l’autodeterminació, i ho faig obertament".

Defensa de les delegacions

El diputat defensa l’actuació de les delegacions a l’exterior. “Estan treballant perquè se sàpiga què vol Catalunya i tenen el dret democràtic de fer-ho”, afirma Cowan, que sosté que si el govern espanyol en vol parlar, “que vinguin i ens diguin el que han de dir. Mai s’han ofert a fer-ho".

Al seu torn, Douglas Chapman, diputat de l'SNP i vicepresident del grup de suport britànic a Catalunya, ha indicat que les seves activitats són públiques i que mantenen una bona relació amb la delegació del Govern a Londres.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat