Ensurt al Parlament. El diputat de Junts, Quim Calatayud, s'ha desmaiat aquest dimecres durant la sessió plenària de la cambra i ha provocat un petit sobresalt entre alguns dels representants presents a la sala. Els fets han ocorregut cap a les 11.30 hores d'aquest matí, quan s'ha acabat la sessió de control al Govern i la vicepresidenta en funcions de presidenta, Alba Vergés, ha anunciat la suspensió de l'activitat perquè els diputats poguessin accedir a l'auditori del Parlament, on s'ha celebrat un acte de commemoració del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. A més, tan sols uns instants abans s'ha fet pública la sentència absolutòria del TSJC contra els quatre membres investigats de l'anterior Mesa de la cambra, entre els quals hi ha l'ara conseller Roger Torrent.

Enmig d'un ambient d'alegria per l'anunci de l'absolució, així com de rebombori per les converses habituals que floreixen entre els diputats quan abandonen l'hemicicle, de sobte ha saltat l'alarma. "Podeu avisar un metge, si us plau?", ha saltat una veu. En aquest moment només quedaven una vintena de representants, i tots han girat les seves atencions en direcció a on venia el reclam. Entre ells, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que estava a punt de sortir per la porta, ha esperat a veure com es resolia la situació. El diputat Calatayud ha rebut l'assistència inicial dels seus companys de partit Jordi Fàbrega i Salvador Vergés, els quals es trobaven més a prop. Tots dos l'han estès a terra amb certa dificultat per l'estat en què es trobava, i altres diputats de la cambra també han intentat socórrer-lo. Entre aquests, també ha participat participar el líder de la ultradreta de Vox, Ignacio Garriga, que és dentista, i la seva companya de partit María Elisa García, que és metgessa i va quedar-se en tot moment amb el diputat de Junts, segons fonts del partit espanyolista.

Segons han explicat fonts del partit, el diputat ja es trobava malament aquest matí, abans de venir al Parlament, i quan ha acabat la sessió de control ha patit una lipotímia que li ha provocat un mareig i el desmai posterior. La primera resposta dels diputats ha vingut acompanyada de l'auxili del conseller de Salut, Manuel Balcells, i la diputada de Junts Assumpció Laïlla, que són metge i infermera respectivament, i després encara ha vingut un equip del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per ajudar-lo. El representant de Junts ha estat traslladat a un hospital perquè se li fes una revisió, una mesura que s'ha pres per precaució més que res després que ja hagués recuperat el coneixement. Al final, tot plegat no ha estat més que un ensurt.