Si bé el Parlament de Catalunya ha estat el centre d'operacions dels equips negociadors —que també han passat per Lledoners—, l'epicentre de l'empenta definitiva per a l'acord entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya per la investidura i la reedició de la coalició de govern s'ha mogut d'ubicació. Segons ha pogut saber ElNacional.cat, els dos protagonistes implicats, Pere Aragonès i Jordi Sànchez, han viscut un cap de setmana intens de feina, a cavall entre Osona i el Maresme. La majoria dels quadres dels seus respectius partits desconeixien els detalls del contacte. Lluny de la llum dels focus, se sol treballar millor. Dues masies històriques han acollit les reunions decisives per a la fumata blanca. Entre dissabte i diumenge, dinou hores tancats amb la missió última d'evitar que el 52% de vots independentistes s'estimbessin amb la repetició d'eleccions. 

Pere Aragonès y Jordi Sànchez acuerdo investidura Sergi Alcàzar 1

A les deu del matí de dissabte va arrencar el primer conclave. El coordinador nacional d'ERC i el secretari general de Junts, procedent del centre penitenciari de Lledoners, se citaven al Soler de n'Hug, a Prats de Lluçanès (Osona). Es tracta d'una masia propietat de la família d'un dels pesos pesants dels republicans, el vicesecretari general de vertebració territorial, Isaac Peraire. La trobada, que va durar deu hores i mitja, va arrencar amb el tema més espinós de la negociació, com compassar les respectives estratègies per arribar a la independència. L'acord final, compagina l'aposta pel diàleg d'ERC amb la confrontació cívica i pacífica de Junts

No va ser fins després de dinar —una amanida de llenties i pollastre— que van endinsar-se en les qüestions relacionades amb el programa de govern i el repartiment de carteres. En algun moment, apunten fonts coneixedores de la cimera, van aprofitar per passejar per la finca i prendre l'aire. Dissabte feia un dia esplèndid. 

D'Osona al Maresme

Amb la retirada del tercer grau penitenciari, Jordi Sànchez ha de tornar a dormir a la presó, encara que alguns dies puntuals pugui disposar de permisos. Per això, ja al capvespre, veient que quedaven serrells encara per pentinar, van decidir buscar un nou espai on veure's l'endemà per rematar la feina. 

L'emplaçament escollit va ser una altra masia, en aquest cas, Can Magarola, a Alella (el Maresme). El menú, amanida, escalivada i croquetes de carn d'olla. Diumenge van posar-s'hi a quarts de deu del matí i van allargar-se fins a les sis de la tarda. Bàsicament es van concentrar en acabar d'enllestir l'estructura de govern. Entre recés i recés, alguna trucada. 

A la compareixença conjunta d'aquest dilluns al Palau Robert, on han fet pública l'aliança, tots dos han volgut agrair la feina feta per les delegacions encarregades de comandar la negociació, que han posat les bases perquè Aragonès i Sànchez poguessin rematar l'acord definitiu. 

Junqueras i Puigdemont, al cas

L'entorn d'Aragonès confirma que Oriol Junqueras ha estat en contacte permanent, al llarg del cap de setmana, amb el futur 132è president de la Generalitat. Per la seva banda, la primera i única trucada que va fer Sànchez va ser a Carles Puigdemont. Hores després s'accelerava el contacte amb els respectius equips negociadors, amb els gabinets de comunicació i s'enllestia el comunicat que s'ha fet arribar a la premsa a quarts de vuit del matí. 

 

A la imatge principal, Aragonès i Sànchez camí de la roda de premsa al Palau Robert / S. Alcàzar