Salvador Vergés ha dimitit com a secretari nacional de l'ANC. Així ho ha anunciat aquest dimarts en una carta difosa a través de les xarxes en què ha retret a la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, les seves "recriminacions".

Segons ha explicat, després de ser reescollida presidenta de l'ANC, Paluzie li va retreure la seva participació a la Crida Nacional en el moment en què defensava la seva candidatura a la vicepresidència enfront de David Fernàndez Aguilera, qui finalment va ser escollit​. L'activista ha reconegut a la mateixa carta que tot i que el van proposar com a coordinador local a la Garrotxa de l'entitat, finalment mai es va materialitzar.

Tanmateix, Vergés ha recordat que la Junta Electoral de l'ANC ja va descartar impugnar la seva candidatura per aquest fet, i ha denunciat que "Paluzie s'hauria d'haver mantingut elegantment al marge de cap posicionament" per evitar "influir explícitament el vot dels companys".

Tal com ha anunciat el mateix Vergés, la seva dimissió permetrà l'entrada al secretariat de Carles Fité, germà de Jordi Fité, secretari de l'entitat mort sobtadament aquest diumenge​.