El regidor del PSC de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) Cris Plaza ha dimitit aquest dissabte pel cas de corrupció al Consell Esportiu de la ciutat. Plaza ha argumentat que ho fa per tal de "facilitar la investigació" judicial sobre l'entitat, acusada d'una presumpta desviació de subvencions públiques. 

Segons un comunicat de l'Ajuntament de L'Hospitalet, Plaza ha presentat la renúncia del càrrec a l'alcaldessa del municipi i presidenta de la Diputació de Barcelona, la socialista Núria Marín, també investigada i imputada per la Policia Nacional en el cas del Consell Esportiu. 

El jutjat d'Instrucció número 2 de L'Hospitalet investiga si Plaza va cobrar una indemnització fraudulenta de 47.147 euros quan va abandonar el Consell Esportiu, entitat amb la qual va estar relacionat durant molts anys. També s'investiga una factura a nom del regidor, de 437 euros, per la compra de llibres dedicats, entre altres temes, a l'autoajuda i el creixement personal. Tot i això, Plaza ha defensat la seva innocència des de l'inici del cas. 

Per la seva banda, Marín ja va anunciar divendres que es personarà davant el jutge per demanar-li que la citi com més aviat millor per declarar, tot i que ja va assegurar que no dimitirà

La investigació pretén aclarir la presumpta ocultació de 400.000 euros mitjançant una comptabilitat paral·lela i la possible desviació de fons públics per usos personals mitjançant una documentació fraudulenta.