La fins ara líder de Podemos a l'Aragó, Maru Díaz, ha dimitit pels mals resultats de les eleccions municipals i autonòmiques, i ha obert una crisi en aquesta comunitat que complica les negociacions del partit de Ione Belarra amb Sumar. Podemos ha perdut a les eleccions aragoneses 4 dels 5 diputats que tenia, i ha quedat fora de nombrosos ajuntaments. En un comunicat que ha difós a través de la xarxa, Maru Díaz ha comunicat que no recollirà l'acta de diputada al Parlament autonòmic el pròxim dia 23 de juny i ha anunciat que feia "un pas enrere" perquè sigui la militància de Podemos qui decideixi el nou rumb de la formació. Maru Díaz era la consellera de Ciència del govern aragonès, presidit fins ara pel socialista Javier Lamban, que les urnes han tombat.

"Gràcies a tots i totes, ens veiem al carrer", ha indicat Maru Díaz.

"Soc conscient que les urnes ens han enviat un missatge clar i contundent, i per això, en coherència amb ell, considero que és el moment de fer un pas enrere", assenyala a la carta. "Per això vull comunicar-vos que he decidit no recollir l'acta de diputada i després de les eleccions generals del juliol deixaré de ser coordinadora autonòmica de Podemos Aragó", explica en el missatge. Va comunicar la seva decisió a la direcció fa uns dies, amb la qual cosa s'haurà de convocar l'Assemblea Ciutadana de Podemos Aragó per escollir un relleu.

"La militància sobirana serà qui triarà el nou rumb que ha de prendre la nostra organització", afegeix. "Si en la victòria cal ser generosos, sempre he cregut que en les derrotes cal ser valents i saber fer un pas al costat per l'esperança en el que confio que ha de venir", afegeix la fins ara líder de Podemos a l'Aragó.

La dimissió de la líder aragonesa de Podemos coincideix amb la decisió de la direcció estatal de convocar una consulta a contrarellotge a la militància per decidir sobre l'acord amb Sumar. ​Podemos i Sumar tenen fins divendres 9 de juny per decidir si es presentaran plegats a les eleccions generals convocades anticipadament per Pedro Sánchez. I després d'unes negociacions molt complicades durant els darrers 10 dies, els morats espremeran fins al límit aquests terminis per prendre una decisió sobre el seu futur polític. 

Ara mateix, un dels principals entrebancs és el veto que Yolanda Díaz ha imposat a Irene Montero, per evitar que una de les cares més conegudes de Podemos formi part de les llistes.