L'editora de l'informatiu del Centre Territorial de València, Arantxa Torres, ha dimitit aquest dimarts en desacord amb la censura d'un vídeo en què se sentia la secretaria d'Estat de Comunicació, Carmen Martínez Castro, dirigir-se en to despectiu als pensionistes que protestaven a Alacant i deixant anar un "os jodéis".

Així ho ha comunicat el Consell d'Informatius en una nota interna dirigida als treballadors a través d'iNews, segons ha avançat Vertele. En l'escrit, el Consell d'Informatius destaca que la seva trajectòria ha estat "impecable" i explica els motius de la dimissió que ella mateixa ha compartit amb la redacció.

"Dimiteix per una sèrie de desavinences amb la direcció i, perquè malgrat la seva confiança en el cap d'informatius del Centre, no comparteix la filosofia amb la qual s'està treballant en aquesta casa", expliquen.

"La censura imposada des de la direcció del Centre i des de la direcció dels Serveis Informatius a Madrid al vídeo (...) ha precipitat la seva decisió", detallen i expliquen com van anar els fets: "L'editora va manifestar el seu desacord a censurar el vídeo i el cap d'informatius va insistir i va intervenir perquè s'emetés". "A la plantilla dels nostres serveis informatius hi ha un ampli col·lectiu, la immensa majoria, que té principis professionals i personals", reivindiquen.

La peça finalment es va emetre a València sense que es pogués sentir el so i no va ser inclòs en l'edició de tota Espanya.