El cap superior de la policia espanyola a Navarra, Daniel Rodríguez López, ha presentat la seva dimissió després de revelar-se que fa servir un compte de Twitter per insultar polítics independentistes i lloar el colpista Antonio Tejero.

Fonts policials han informat Efe de la renúncia de Rodríguez López, nomenat el 2012 pel Govern del PP. D'altra banda, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, estava estudiant destituir-lo. A més, la Direcció General de la Policia ha obert una informació reservada sobre el comportament d'aquest comandament policial, que no ha negat l'autoria d'aquests missatges.

Els tuits de Rodríguez

El ja ex-cap superior de la policia espanyola a Navarra havia negat a eldiario.es que ell fos el propietari del compte, comentant primer que era del seu germà i fins i tot de la seva dona. Malgrat això, el diari havia pogut saber que ell tenia el compte instal·lat al seu mòbil oficial i el nom del compte, @polientes1612, correspon a Polientes, localitat càntabra on va néixer.

A més d'utilitzar el compte per insultar líders independentistes i dirigents de Podemos, també ha enaltit des d'aquesta xarxa social Antonio Tejero i el líder de Vox, Santiago Abascal. Justament de Tejero va arribar a dir que és "un soldat i guàrdia civil que ha posat la seva vida al servei d'Espanya".

tuit tejero eldiario

També s'ha dedicat a insultar l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, titllant-la d'"analfabeta funcional".

colau analfabeta eldiario