La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat que no hi ha "cap prova" que "demostri" que ella té res a veure amb cap contracte irregular. Ho ha dit en referència a les informacions que apunten que la direcció del PP va contactar amb una agència d'investigadors privats per investigar el contracte que la comunitat de Madrid va signar el 2020 per comprar mascaretes i hipotètics pagament al germà d'Ayuso. "No hi ha cap contractació irregular per la meva part, no he fet res ni he adjudicat res a ningú del meu entorn", ha afirmat, que ha etzibat: "Uns i altres, com que no han pogut acabar amb mi, van contra la meva família".

Ha fet aquestes manifestacions en resposta a les preguntes a la sessió de control del portaveu del PSOE a la Comunitat de Madrid, Juan Lobato, i de la líder de Més Madrid a l'Assemblea, Mónica García, que li han demanat a la Fiscalia "tota la informació rellevant" sobre el suposat cas de contracte irregular que ha destapat la guerra bruta dins del PP.

Guerra oberta

La guerra oberta des de fa mesos entre la direcció del PP i Isabel Díaz Ayuso està més a prop del conflicte bèl·lic que de la desescalada. Ha estat després de les informacions publicades en les últimes hores, per diaris com El Mundo i El Confidencial, que revelen que persones pròximes a Pablo Casado haurien contactat amb detectius privats per a investigar la família de la presidenta madrilenya. Concretament per a investigar el seu germà, Tomás Díaz Ayuso, per un suposat contracte irregular durant la primera onada de coronavirus. Gènova nega els fets, però Ayuso ja ha convocat als mitjans aquest migdia a la Puerta del Sol.

Segons les informacions publicades, Ángel Carromero hauria intentat aconseguir informació sobre un contracte adjudicat per la Comunitat de Madrid a un empresari amic suposadament d'Ayuso. Carromero, que avui és el director general de Coordinació de l'Ajuntament de Madrid, és un vell conegut del PP de Madrid. No només pel seu episodi a Cuba el 2012, quan en un accident de cotxe va assassinar el dissident Oswaldo Payá. També és una persona molt propera a Teodoro García Egea, secretari general del PP i mà dreta de Pablo Casado.

L'objecte del contracte que es volia investigar era la compra mascaretes FFP2 i FFP3 per quinze milions d'euros. L'empresari és Daniel Alcázar Barranco, resident a Sotillo de la Adrada (Àvila), on estiueja la família Ayuso. Primer Gènova hauria intentat buscar buscar informació sobre aquest contracte, sobre Tomás Díaz Ayuso i sobre els moviments bancaris d'aquest i de l'empresa, per si hi hauria hagut comissions enmig. Com no se n'haurien sortit, sempre segons les informacions publicades, s'hauria demanat un pressupost a una agència de detectius privats. No s'hauria executat pel preu del servei i la dificultat per no aixecar sospites.