L'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre ha sortit en defensa de la seva successora, Isabel Díaz Ayuso, i ha reclamat la dimissió del secretari general del PP, Teodoro García Egea, perquè ha llançat sospites de corrupció sense cap prova. "Quan algú acusa d'alguna cosa, ha de presentar proves", ha sostingut Aguirre en declaracions a Efe. L'expresidenta madrilenya ha defensat Díaz Ayuso, perquè "ha estat extraordinàriament lleial al partit en tot moment, i al president, Pablo Casado". Pel que fa a Casado, a qui Aguirre ha donat suport "a mort, amb entusiasme", ha indicat que li dona suport, l'ha instat a "tenir clar que l'important és Espanya, no és ell i ni tan sols el partit". "És molt important que reflexionin", ha subratllat Aguirre en al·lusió als dirigents del partit, i ha insistit a assenyalar García Egea: "Hauria d'explicar moltes de les declaracions que ha fet a moltíssims periodistes, que ens ho han explicat a tots". "Em sembla que ens estem disparant un tret al peu", ha lamentat l'expresidenta madrilenya, que ha evitat considerar el risc d'escissió al seu partit però ha recalcat que el que ha passat "és molt, molt, molt dolent per al PP, per la dreta espanyola i, sobretot, per a Espanya". Esperanza Aguirre ha viatjat a Palma convidada pel Cercle Mallorquí per fer una conferència sobre el seu darrer llibre, Sin complejos.

Teodoro García Egea ha anunciat aquest matí l'obertura d'un expedient informatiu a la presidenta de la Comunitat de Madrid i ha afegit que es reserven les "accions oportunes" a posteriori, sense tancar la porta a la suspensió de militància o expulsió. El mà dreta de Pablo Casado ha afirmat que el setembre passat van rebre unes informacions sobre suposats contractes irregulars, que van demanar a Ayuso que ho esclarís i que no van obtenir resposta.  A dos quarts de dues, ha estat Ayuso qui ha comparegut des de la Puerta del Sol per denunciar que la direcció estatal del PP havia "fabricat presumptes corrupcions" per intentar desprestigiar-la "políticament i personalment" i apartar-la de la cursa per la presidència del PP de Madrid. Es referia a les informacions aparegudes avui, que barrejaven un suposat contracte irregular per a la compra de mascaretes, a un empresari vinculat al germà d'Ayuso, amb l'espionatge a la mateixa presidenta de la Comunitat de Madrid i la seva família. "És molt dolorós que dirigents del meu partit, en lloc de donar-te suport, siguin els qui et volen destruir", ha arribat a dir.

Una hora i mitja més tard, ha comparegut Teodoro García Egea des de la seu de Génova. I ho ha fet per anunciar les primeres mesures. Ha explicat que els serveis jurídics del partit ja ho estudien, que han acordat obrir-li un expedient informatiu "per culminar la recerca" i que es "reserven les accions oportunes" un cop tinguin les conclusions. Quan se li ha preguntat si contemplen l'expulsió, ha deixat l'interrogant en l'aire. Els estatuts del PP preveuen que és una infracció molt greu la "manifesta deslleialtat al partit, als seus òrgans de govern i representació". Les infraccions molt greus estan castigades amb la suspensió de militància durant un termini de temps d'entre quatre i sis anys, amb la inhabilitació per representar el partit, o amb l'expulsió del partit. Aquesta última opció està pensada per a casos de corrupció o transfuguisme.

També suport de Feijóo

 

El president del PP gallec i de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, també ha sortit en defensa d'Ayuso i ha considerat que és "inaudit i imperdonable" si algú va encarregar al si del PP investigar un altre membre del partit, en referència a la presidenta de la Comunitat de Madrid, perquè "no és normal" que es recorri a aquests mètodes.