Berta Linares, alcaldessa del PSOE de la localitat andalusa de Maracenas, ha dimitit arran de l'escàndol del segrest d'una regidora del seu partit per part del seu exmarit. Segons va transcendir a l'esfera pública, la regidora segrestada, Vanesa Romero, amenaçava de destapar un cas de corrupció urbanística. Linares, assenyalada pel seu propi exmarit com a participant en l'organització del segrest, assegura que malgrat que no està imputada prefereix “apartar-se” i "deixar treballar un equip nou pel bé de la seva ciutat". Però aquest no és l'únic argument esgrimit per Linares per justificar la seva renúncia. Segons ella, el seu pas al costat servirà per frenar l'entrada de Vox al govern municipal. I és que Izquierda Unida s'havia negat a pactar amb el PSOE si Linares seguia al capdavant.

La dimissió de Linares coincideix amb la publicació d'informació i vídeos que la situen juntament amb el que era el seu xicot i únic detingut pel segrest de Vanesa Romero el mateix dia dels fets. Unes imatges que contradiuen la versió de l'exalcaldessa, que havia assegurat que no havia tingut contacte amb la seva exparella, que roman en presó provisional. El cas del segrest no només ha esquitxat Linares. L'exsecretari número tres del PSOE d'Andalusia, Noel López, ha estat imputat pel segrest. També han estat imputats el regidor Antonio García Leiva i Pedro Gómez, l'exparella de Linares.  Linares, López i Garcia s'inclouen com a investigats i inductors del segrest, mentre que la parella de l'alcaldessa seria el braç executor. Escau esmentar que Linares i López estan units per llaços familiars. A més a més, López havia estat alcalde de Maracena.

Així va ser el segrest segons Romero

Segons va explicar Romero, el passat febrer, després de deixar els fills a l'escola, Gómez li va demanar si el podia apropar a una benzinera. Ella li va respondre que sí i, mentre s'hi dirigien, Gómez la va encanonar amb una pistola i va procedir a emmordassar-la, emmanillar-la i posar-la al maleter. Romero, va estar capturada al maleter durant hores fins que va aconseguir fugir. Aleshores, un veí de la localitat la va veure pel carrer i, com que se la veia molt neguitosa, es va apropar per ajudar-la i acompanyar-la a comissaria. 

En el seu moment, la policia va detenir Pedro Gómez acusat d'un delicte de detenció il·legal. I la seva parella, l'alcaldessa, va assegurar que no sabia res de l'ocorregut i va exposar els seus plans de personar-se com a defensa de la regidora durant el judici.