Més polèmiques esquitxen el PSOE pocs dies abans de les eleccions municipals i autonòmiques. El secretari d'organització dels socialistes a Andalusia, Noel López, ha estat imputat pel segrest de la regidora de Maracena, Venessa Romero. No ha estat l'únic investigat i posteriorment imputat per aquests fets. L'acompanyen l'actual alcaldessa de la localitat, Berta Linares, el regidor Antoni García Leiva i la parella de Linares, Pedro Gómez. Els tres primers s'inclouen com a investigats i inductors del segrest, mentre que la parella de l'alcaldessa seria el braç executor. 

Linares i López estan units per llaços familiars. A més, López havia estat alcalde de Maracena. Per la seva banda, Romero ha sostingut que el mòbil del seu segrest es deu a una presumpta trama de corrupció al seu municipi per part dels socialistes que volia destapar

Un segrest a plena llum del dia 

Segons va relatar Romero, el passat febrer, quan va deixar els seus fills a l'escola, Gómez li va demanar si el podia apropar a una benzinera. Ella va acceptar i en mig del trajecte Gómez va treure una pistola i la va amenaçar per emmordassar-la, emmanillar-la i posar-la al maleter. Romero va estar en aquell maleter durant hores fins que va aconseguir fugir. Un veí de la localitat la va veure pel carrer i, com que es veia molt nerviosa, es va apropar per ajudar-la, acompanyant-la a comissaria.

En el seu moment la policia va detenir Pedro Gómez acusat d'un delicte de detenció il·legal i la seva parella, l'alcaldessa, va afirmar que no sabia res de l'ocorregut i va exposar els seus plans de personar-se com a defensa de la regidora durant el judici. 

La campanya del 28-M marcada per les sospites de delictes 

La recta final de la campanya del 28-M està molt marcada per les sospites de frau electoral i les detencions. Tot plegat va començar a Melilla. El passat 18 de maig va saltar als mitjans la notícia de la investigació de la policia d'un possible frau electoral a Melilla a través de la suposada compra de vots per correu. La investigació ha desembocat en la detenció de diverses persones. Tot plegat ha acabat esquitxant altres territoris. Per exemple, Mojácar a Almeria

Per si no n'hi hagués prou, el regidor del PSOE a l'Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife i número 2 de la candidatura que aquest partit presenta al consistori, José Ángel Martín, ha estat detingut per una suposada agressió que es va produir aquest dimecres a la tarda durant una visita electoral al camp de futbol de El Tablero. El PSOE demanarà la renúncia de Martín si es confirma l'agressió.