L’expresidenta del Brasil, Dilma Rousseff, ha dit en una roda de premsa a Estrasburg que defensa “el dret a l’autodeterminació de les regions” sempre que es faci “de manera democràtica”. Durant la roda de premsa també ha criticat l’empresonament dels membres del Govern català.

L’expresidenta del Brasil ha dit que empresonar dirigents polítics “no és una bona idea” perquè “no porta a res” i, a més, vulnera “el seu dret a la llibertat”. Rousseff ha apuntat que el fet que hi hagi presos polítics “no fa canviar les opinions” i ha recordat que ella mateixa va ser una “presa política” durant tres anys. Tanmateix, ha assenyalat que “el que succeeix a Catalunya no és comparable”, tot i que ha reconegut que la qüestió catalana “és molt complexa”.

Font: ACN / Vídeo subtitulat

Rousseff ha destacat que els processos com el que viu Catalunya “no són fàcils” i ha apuntat que en el continent americà “no hi ha aquest tipus de problemes”, per la qual cosa no hi està “gaire familiaritzada”. Malgrat que ha dit que no vol “interferir” en el procés català, l’expresidenta del Brasil ha recordat que “en el cas de Kosovo l’ONU va acceptar el seu dret a independitzar-se, a autodeterminar-se”.