La història es repeteix. Torna la tensió entre la direcció nacional del PP i el govern de la Comunitat després que Isabel Díaz Ayuso s'hagi postulat públicament com a candidata a liderar el partit a Madrid. Una decisió que no ha rebut el suport explícit de Pablo Casado, cosa que ha molestat la presidenta, segons informa Europa Press. Des de Gènova el missatge és molt clar: no volen entrar en aquest debat, ja que falten almenys nou mesos perquè es produeixi el relleu.

Si en el passat les pugnes internes entre Esperanza Aguirre i Alberto Ruiz Gallardón van ser un maldecap per al llavors president popular, Mariano Rajoy, ara la batalla per liderar el PP madrileny pot convertir-se també en un problema per a Pablo Casado, bolcat en la Convenció Nacional de la formació que arrenca el 27 de setembre a Santiago i culmina el 3 d'octubre a la plaça de toros de València.

L'alternativa a Pedro Sánchez

En aquest context, fonts de la cúpula del PP citades per Europa Press retreuen a Pilar Díaz Ayuso que amb el seu anunci posi el focus mediàtic en un tema intern de partit a poc més de dues setmanes de la convenció del PP, en la qual el partit busca encimbellar Pablo Casado com a única alternativa a Pedro Sánchez. La direcció nacional no vol que la batalla per presidir el PP de Madrid enteli el rellançament del PP per aconseguir tornar a la Moncloa.

Des de Gènova retreuen a la lideressa de Madrid que hagi obert el meló de la successió quan encara falten nou mesos per a la celebració del congrés regional, que encara no aquesta ni convocat.

Díaz Ayuso, Casado i Martínez Almedida PP Efe

Pablo Casado, comparteix taula amb Isabel Díaz Ayuso i José Luis Martínez-Almeida aquesta setmana en Madrid / Efe

Reforçada després de les eleccions

El PP de Madrid està dirigit des del 2018 pel qual fos president del Senat Pio García-Escudero, que va ocupar el càrrec després de la dimissió de Cristina Cifuentes, esquitxada pel cas màster i el robatori de cremes en un supermercat. Ara Díaz Ayuso ha postulat públicament a ocupar el càrrec, fet que ja es donava per fet des del seu entorn fa setmanes. La victòria aclaparadora en les últimes eleccions a la Comunitat i el fet que en les comunitats governades pel PP, els presidents autonòmics siguin també els presidents del partit són arguments esgrimits Díaz Ayuso. "Cal tornar la normalitat al partit", va afirmar Díaz Ayuso.

Pablo Casado ha evitat pronunciar-se públicament sobre l'anunci de la presidenta de la Comunitat, cosa que ha molestat Díaz Ayuso. El president dels populars va afirmar aquesta setmana que hi ha dos militants molt qualificats per presidir el partit a Madrid amb referència a la presidenta i a l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida. L'edil ha deixat la porta oberta a presentar candidatura, cosa que decidirà quan s'apropi la celebració del congrés.

Com a prova de la tensió de les relacions entre la Porta del Sol i Gènova, des del Govern madrileny es va avançar fa un parell de dies que Ayuso planeja una gira pels Estats Units per a l'última setmana de setembre, coincidint amb la celebració de la Convenció del PP, si bé "farà tot el possible" per arribar a l'últim dia del conclave.

 

Imatge principal, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i el president del PP, Pablo Casado / EP