Isabel Díaz Ayuso vol ser una figura amb més rellevància política i, també en aquest cas, en el si del Partit Popular. Segons apunten diversos mitjans, la presidenta de la Comunitat de Madrid ja ha pres la decisió de concórrer com a candidata a la presidència del PP del territori madrileny, que té previst renovar la seva direcció el primer semestre de 2022.

Actualment, qui ostenta la màxima responsabilitat del partit a Madrid és Pío García-Escudero, qui fou president del Senat entre el 2011 i 2019. L'encara senador popular manté el càrrec des de l'any 2018, quan la decisió de Gènova va ser situar-lo a ell al capdavant dels quadres regionals del partit per reemplaçar Cristina Cifuentes, després de la seva dimissió pel 'cas Màster'.

Per ara, però, cap membre del partit ha fet declaracions que confirmin aquest moviment d'Ayuso per liderar el PP madrileny.

El que havien dit els populars fins al moment

Sobre aquesta qüestió, Ayuso s'ha pronunciat molt poc. Durant la campanya de les eleccions del 4 de maig, la presidenta de la Comunitat de Madrid va dir que el debat sobre la seva candidatura per encapçalar el PP madrileny li quedava "lluny".

En canvi, una de les persones més rellevants en l'àmbit de la formació conservadora, Teodoro García Ejea (que és el secretari general del partit), va manifestar el mes de juny que "la gent acostuma a liderar un territori per arribar a un govern" i que Díaz Ayuso havia aconseguit capgirar això en només dos anys. De fet, va expressar que si ell hagués de votar com a afiliat del partit, que s'inclinaria per la presidenta madrilenya perquè és un "actiu de primer nivell".

Una altra de les persones que podria optar a la presidència del PP de la Comunitat de Madrid és justament l'alcalde de la capital, José Luis Martínez Almeida, tot i que ell ho ha descartat en nombroses ocasions. De fet, Almeida ha deixat entreveure en alguna de les seves declaracions que podria existir una tercera via, és a dir, una candidatura que no fos capitanejada ni pel batlle madrileny ni per la presidenta de la comunitat.

El nom que circula per a una possible tercera opció és el d'Ana Camins, actual secretària general del PP madrileny i diputada autonòmica a la Comunitat de Madrid. En tot cas, en les properes setmanes podria oficialitzar-se aquesta decisió d'Isabel Díaz Ayuso de voler ampliar el seu lideratge en l'àmbit orgànic i també quins rivals (si és que els té) podrien aparèixer en escena en un congrés que es preveu per al primer semestre de 2022.

 

Imatge principal: Isabel Díaz Ayuso, en una fotografia d'arxiu. Europa Press.