Segueixen arribant crítiques de la premsa internacional sobre la possibilitat d'incloure una casella perquè els pares puguin triar el castellà com a llengua vehicular per escolaritzar els fills. El diari escocés The National ho ha qualificat com "el final de l´ús de la llengua catalana a les escoles" i ara el rotatiu australià The Age també se'n fa ressò. 

The Age afirma que aquesta decisió del govern espanyol significa "encendre un altre paper en aquesta crisi", fet que està fent enfadar els catalans, ja que "han lluitat molt en matèria educativa". Afegeix que la indignació va arribar en el moment en què el ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, va confirmar que la proposta era sobre la taula. 

L'article no passa per alt les declaracions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va acusar el govern espanyol de "sobrecarregar el nacionalisme espanyol per intentar dividir els estudiants catalans". L'opinió de l'alcaldessa de Barcelona també es recull: "Ada Colau va assegurar que no deixaria que ningú toqués el model educatiu".

Finalment, el diari australià adverteix que els atacs de l'Estat a la llengua van més enllà de Catalunya, atès que "també afecten el País Valencià i les Balears".