El diari alemany Handelsblatt, el principal mitjà econòmic d'aquest país, preveu un futur complicat per a la fira Arco de Madrid. Als problemes per la mala imatge internacional que li ha donat el cas de censura a l'exposició Presos polítics hi suma que aviat li naixerà un competidor poderós: la fira d'art que s'inaugurarà a Los Àngeles l'any vinent.

"En el futur Arco s'enfrontarà a una dura competència. Aquest dijous Frieze ha anunciat que obrirà una delegació a Los Àngeles el 2019", assenyala. Frieze ja té en marxa 3 potents fires internacionals, dues a Londres i una a Nova York.

El diari considera un error important que es censurés l'obra de Santiago Sierra, perquè "només han aconseguit evocar el denominat efecte Streisand (una difusió viral del fet que es volia amagar)". "L'obra no només ha trobat de forma immediata un comprador, sinó també una difusió mediàtica que d'una altra manera no hauria aconseguit. Tot equip de televisió que ha anat a la fira s'ha aturat a la paret que ha quedat buida, i gairebé tots els diaris n'han informat", ha apuntat.

Handelsblatt explica que tot plegat ha estat una "llàstima" perquè aquest any Arco volia distanciar-se de les crisis polítiques d'Espanya i donar "un senyal de confiança". Ha estat tot al contrari. 

 La obra no sólo encontró inmediatamente un comprador, sino también una distribución de medios que de otro modo no habría recibido. Cada equipo de televisión en la feria se giró frente a la pared vacía de la litera, y casi todos los periódicos informaron al día siguiente.