La Diada d'enguany pretén recuperar la normalitat que va perdre el 2020 amb la irrupció de la pandèmia de la covid-19. I això es notarà al carrer amb els múltiples actes i manifestacions que s'han convocat. A continuació exposem quines mobilitzacions hi haurà, on i quan seran i qui les ha convocat.

Matí de la Diada

  • Ofrena floral al monument de Rafael Casanova. A partir de les 9h, com cada any, institucions, partits i organitzacions tant independentistes com catalanistes faran una ofrena al monument de Casanova (Ronda de Sant Pere, 41), màxim representant de la resistència catalana davant el setge borbònic durant la Guerra de Successió.

EL NACIONAL - Govern ofrena floral Rafael Casanova - Sergi Alcazar

Ofrena floral del Govern el 2020 / Foto: Sergi Alcàzar

  • Manifestació d'Arran. Serà a partir de les 11h al carrer de la Ribera de Barcelona. Està previst que acabi a les 12:15h a la plaça Comercial, on començarà un acte de l'organització juvenil de l'esquerra independentista.

Manifestació d'Arran, iniciada al carrer Ferran de Barcelona.

Manifestació d'Arran per la Diada 2020

  • Acte d'Òmnium amb Jordi Cuixart. A partir de les 12h, l'entitat cultural celebrarà un acte al Passeig Lluís Companys de Barcelona que comptarà amb el mateix Cuixart i amb "diverses personalitats internacionals reconegudes arreu del món per la seva lluita pels drets humans, civils i polítics".

Jordi Cuixart Festa Major Gracia 2021 Covid / Carlos Baglietto

Cuixart participarà per primer cop als actes de la Diada des que va ser indultat / Foto: Carlos Baglietto 

  • Manifestació per la llibertat de Pablo Hasél. El grup de suport al raper ha organitzat una mobilització a les 13h al passeig del Born de Barcelona. La plataforma ha fet una crida "a la unitat antirepressiva, per l'organització de la solidaritat i la llibertat dels presos polítics".

Manifestacion Pablo Hasél / Europa Press

La plataforma pro Hasél també es manifestarà per la Diada / Foto: Europa Press

  • Ofrena floral del Govern a la tomba de Josep Irla. A partir de les 13.30h, l'executiu català, encapçalat pel president, Pere Aragonès, retrà homenatge a Irla davant la seva tomba a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).

tomba josep irla - enfo

Tomba del president Josep Irla / Foto: Enfo

Tarda de la Diada

  • Convocatòria dels CDR. Després de setmanes d'inacció, els CDR tornaran a mobilitzar-se amb motiu de la Diada. Ho faran en una protesta que començarà a les 16h als Jardinets de Gràcia, lloc habitual de convocatòria d'aquests grups. "Lluitar per la independència és l'única forma de lluitar pels drets socials, nacionals, de classe i de gènere als Països Catalans! Ens volen callades, però aixecarem la veu!", han exclamat.

manifestació cdr 1 octubre 2020 aniversari - Sergi Alcázar

Manifestació dels CDR pel tercer aniversari de l'1-O / Foto: Sergi Alcàzar

  • Manifestació de Donec Perficiam. La plataforma fundada per exsecretaris de l'Assemblea ha convocat una protesta a la plaça de l'Àngel, a la Via Laietana, a les 16.30h. Una hora després està previst que la marxa de l'ANC passi per aquest mateix punt.

cartell donec perficiam

Cartell de la convoctòria per la Diada de Donec Perficiam

  • Acte de la Crida Patriòtica. Impulsada pel Front Nacional de Catalunya (FNC), la Crida Patriòtica ha fet una crida a concentrar-se per "l'Estat català" a les 17h a Pla de Palau.

cartel diada crida patriotica

Cartell de la Crida Patriòtica per a la Diada

  • Manifestació de l'Assemblea. Com cada any, l'entitat sobiranista ha convocat una manifestació per celebrar la Diada. Enguany, la marxa començarà a les 17:15h a la plaça Urquinaona. Està previst que s'arribi davant del Parc de la Ciutadella a les 18.30h, on a continuació es farà l'acte polític, just davant de l'Estació de França. Aquest punt serà l’epicentre de la Diada d’enguany i és on hi tindran lloc els discursos polítics per part de representants de l'ANC, Òmnium i l’Associació de Municipis per la Independència. L'acte finalitzarà a les 19.30h. 

Concentració acte central anc diada 2020 - Sergi Alcázar

L'acte de l'Assemblea de la Diada 2020 va estar marcat per la pandèmia / Foto: Sergi Alcàzar

  • Manifestació de l'esquerra independentista. També a la plaça Urquinaona començarà aquesta manifestació organitzada per totes les organitzacions que formen l'esquerra independentista. Començarà a les 18.30h i acabarà a la plaça Comercial una hora després, on se celebrarà un acte amb intervencions de diversos membres de les organitzacions anticapitalistes.

natalia sanchez maria sirvent eulalia reguant albert botran diada 2020 cup- sergi alcazar

Diputats i exdiputats de la CUP, als actes de l'esquerra independentista durant la Diada 2020 / Foto: Sergi Alcàzar

  • Manifestació Black Bloc. Els antisistema també s'han fixat en la Diada i han convocat una protesta a Pla de Palau a les 20h. Està previst que hi assisteixin grups anarquistes, anticapitalistes i d'extrema esquerra.

cartell black bloc catalunya 11-s diada

Cartell del Black Bloc per la Diada

  • Acte institucional de la Diada. La jornada conclourà amb l'acte institucional (amb polèmic cartell) que se celebrarà a les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch, a Montjuïc, on es commemorarà el 50è aniversari del discurs de Pau Casals davant l'ONU.

tornarem acte institucional diada 2019   sergi alcazar

Acte institucional de la Diada 2019 / Foto: Sergi Alcàzar

 

Imatge principal: manifestació de la Diada 2017 / Foto: Laura Gómez