"Volíem reivindicar una sola cosa: la paraula és unitat". Així ho ha subratllat el politòleg Ramon Cotarelo des del parc de la Ciutadella, demanant la unitat dels polítics catalans. Un grup de persones s'hi han concentrat en una manifestació alternativa que, originàriament, estava prevista davant del Parlament de Catalunya. Convocada a través del compte 'Via Fora' i secundada per alguns independentistes com l'actor Toni Albà, finalment ha tingut lloc davant de la cascada del parc.

"M'importen un rave els vostres privilegis (els dels polítics). El que vull és la independència del meu país", ha remarcat. "Quan siguem independentistes ja discutirem sobre si som republicans, feministes o ecologistes. Fiqueu-vos al cap que l'única paraula que hi ha és unitat", ha repetit. "Feu el favor d'escoltar".

Al seu torn, l'actor Toni Albà ha insistit que l'acampada que es va fer l'any passat davant del Parlament "no va funcionar perquè es va convocar a l'hivern" i ha recordat, una vegada més, que "s'està fent més del que es diu perquè si ho sabéssim també ho sabrien ells".

A l'acabar els parlaments, s'ha llegit un manifest i s'ha convidat a participar a una asseguda al passeig Picasso. 

asseguda diada 2019 el nacional sira esclasans

Asseguda al passeig Picasso / Sira Esclasans

Els organitzadors han convidat els assistents a caminar fins a la plaça Espanya per secundar a convocatòria oficial per aquesta Diada 2019 de l'ANC.

Acció dels CDR

Paral·lelament, els CDR també han fet una acció al costat de l'estàtua del mamut que hi ha al parc de la Ciutadella.

cdr ciutadella diada 2019 el nacional sira esclasans

S'hi han concentrat i s'hi han sentit crits de "cremem lliris, comença la revolta" i "volem entrar al nostre Parlament".

cdr diada 2019 el nacional sira esclasans

cdr 2019 sira esclasans el nacional

Imatges de l'acció dels CDR / Sira Esclasans