Els presos polítics i els exiliats han de veure la celebració de la Diada entre reixes o des d'un altre país per segon any consecutiu. Des de primera hora del matí els dirigents independentistes feliciten la Diada a través de les xarxes socials: 

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, ha recordat que està "injustament" privada de llibertat i ha animat els catalans i catalanes a exercir els seus "drets democràtics lliurement i pacíficament".

L'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, ha felicitat la Diada des de la presó de Lledoners: "Gaudiu-la, sortiu al carrer, demostrem la nostra determinació en defensa dels nostres drets i les nostres llibertats com a poble i com a homes i dones amb dret a decidir el nostre futur en llibertat".

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha estat breu amb el seu missatge: "Mai no podran empresonar la paraula ni la llibertat". Cuixart també ha compartit una fotografia del seu llibre "Ho tornarem a fer".

Per la seva banda, l'exconseller de la Presidència Jordi Turull felicita la jornada recuperant unes paraules que ell mateix va pronunciar al Tribunal Suprem: "A Catalunya no coneixem la paraula resignació. Al contrari, avui més que mai defensem pacífica i democràticament el nostre dret a l’autodeterminació".

Des de l'exili, el president Carles Puigdemont ha assenyalat que "cada tram de la diada és un tram més que recorre la independència de Catalunya", per afegir que "avui tornarem a ensenyar al món que persistim malgrat la repressió, que tenim dret a viure en pau i lliures, que ningú no pot decidir per nosaltres el nostre futur".  

L'exconseller de Territori, Josep Rull, ha piulat: "Commemorem aquesta Diada des del coratge, la determinació i la dignitat".

Des de la presó de Puig de les Basses, l'exconsellera Dolors Bassa ha apuntat que "si la repressió no ens atura, pluges i vents tampoc".

L'exconseller exiliat a Bèlgica, Toni Comín, ha explicat quin era l'objectiu de la repressió: "que la por paralitzés els 2 milions de l'1-O, fins a fer-los renunciar al projecte d'una Catalunya independent". Ara bé, Comín ha assegurat que si avui s'omplen els carrers "la repressió haurà fracassat".

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, demana "omplir els carrers per dir alt i clar que volem construir la República catalana".