El govern del PSOE va autoritzar l'any 1995 l'entrevista de TVE a un pres del grup terrorista espanyol GAL, l'exdirector general de Seguretat Julián Sancristóbal, a Alcalá-Meco. El pres no va tenir en aquest cas el maltracte formal que ha patit el candidat de JuntsxCat, Jordi Sànchez, a la presó de Soto del Real, amb una escenografia percutant: una bandera espanyola, un retrat del Rei i una tauleta minúscula.

Tot al contrari, el pres dels GAL, relacionat amb el terrorisme d'Estat contra ETA, va aparèixer amb una taula normal, sense cap símbol de l'Estat present, i amb un tracte exquisit que passava per normalitzar l'entrevista. Un fons neutre i una perfecta il·luminació van completar l'escenificació.

El llavors ministre de Justícia i Interior, el socialista Juan Alberto Belloch, va assumir en el Congrés tota la responsabilitat d'haver autoritzat que les càmeres de TVE entressin a la presó. Mentrestant l'oposició, formada pel PP i IU, demanava el cap al ministre i també al llavors director de la televisió espanyola, Julià García Candau.

Altares Sancristobal