Cada dia, una o vàries detencions. Més de sis mesos després que centenars de manifestants bloquegessin set vies de l'AVE i Rodalies de l'Estació de Sants durant la segona aturada de país del 8-N, aquest matí han detingut cinc persones que van participar en aquesta acció. Cinc persones que són les que quedaven en crida i cerca per aquest cas.

Precisament per això, els CDR s'han concentrat en suport als detinguts a les 10 hores a la Ciutat de la Justícia, tot i que a les 8.30 també se n'ha celebrat una per les dues membres de l'Assemblea del districte 1 de l'Hospitalet del Llobregat després de l'1-O citades avui a declarar.

En aquestes darreres setmanes, comencen a fer-se habituals les detencions contra persones que només es manifestaven. Ahir va ser l'última, quan els Mossos van detenir un altre CDR a Lleida per la protesta contra la detenció del president Carles Puigdemont el passat 25 de març i dilluns en van detenir cinc més acusats de desordres públics i atemptats contra agents de l'autoritat pel mateix fet.

Les mostres de suport segons després de fer-se pública la detenció han estat interminables i la xarxa va plena d'aquesta qüestió sota el hashtag #JotambéVaigTallarLesVies i  #JoTambéSócCDR

A més, dilluns van anar a declarar davant del jutge vuit dels 39 acusats al Camp de Tarragona de delictes contra la seguretat del trànsit per les mobilitzacions per la marxa lenta que es va celebrar també aquell 8-N, que van negar els fets que, a més, consideren que es tracta d'una "causa política".

Els propers dies hi haurà les declaracions de la resta d’implicats, citats a declarar els dies 18, 21, 25 i 28 de maig.