Els cinc investigats per desordres públics i coaccions a l'estació de Sants el 8 de novembre passat quan es van tallar les vies de l'AVE en motiu de l'aturada de país han quedat en llibertat, amb càrrecs, però sense mesures cautelars. En total, hi ha 9 investigats per aquests fets, quatre d'ells havien declarat, però en faltaven cinc.

El jutjat d'instrucció 24 de Barcelona va emetre una ordre de detenció per a ells perquè estaven citats el 26 de març passat i el 3 de maig i no s'hi van presentar. Avui han aparegut voluntàriament tres dels investigats, però els altres dos els ha detingut la policia i els ha portat a la Ciutat de la Justícia.

Tots s'han personat davant el jutge, però cap d'ells ha declarat. S'han acollit al seu dret de no fer-ho.

El jutge els ha deixat en llibertat sense mesures perquè considera que tenen domicili conegut i hi ha arrelament familiar. Els demana que estiguin localitzables per si els ha de tornar a citar a declarar.

La jornada de vaga general del 8 de novembre és la que va tenir un nombre més alt de talls viaris i ferroviaris de totes les que van convocar els CDR. Des de primera hora del matí, centenars de ciutadans van fer talls a carreteres, autopistes i vies de tren, Rodalies, FGC o fins i tot l'AVE a Girona.

L’aturada de país per reclamar la llibertat dels presos polítics va provocar talls en fins a 76 carreteres arreu de Catalunya. Les accions, que han estat encapçalades pels Comitès en Defensa de la República (CDR), també van afectar algunes de les vies dels trens Rodalies, dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i les de l'AVE a l'estació de Girona i la de Sants a Barcelona.