Els tres joves d'Arran detinguts ahir diumenge han quedat en llibertat aquest matí. Els van detenir per la seva participació en una protesta al davant de la seu del Partit Popular en defensa del referèndum. 

Després d'haver declarat a la Ciutat de la Justícia, el jutge els ha posat en llibertat. Des d'Arran asseguren que un dels militants ha sortit amb ferides als canells. 

Les detencions es van dur a terme ahir; una al matí i dues més a la tarda. Es van fer en relació amb una acció que va tenir lloc el 27 de març i va consistir a ocupar la seu del PP amb urnes de cartró i empaperar-ne tota façana d'adhesius amb el lema "L'organització és la clau de la victòria".  

El militant arrestat al matí va ser conduït a la comissaria de Les Corts. En conseqüència, es va organitzar una protesta davant d'aquestes instal·lacions a la tarda, moment en què es van detenir els altres dos membres d'Arran. 

En declaracions a la premsa, la portaveu d'Arran, Mar Ampurdanès, va dir: "Hi ha dos bàndols: el que ens nega el dret d'autodeterminació i el que defensa el referèndum, i aquest ara està detingut a comissaria". En la piulada que han fet denunciant les ferides d'un dels militants, han assegurat que els Mossos ja han escollit "el seu bàndol".