Tres militants d'Arran Jovent ha estat detinguts pels Mossos a Barcelona, per ordre judicial, per la seva participació en una protesta al davant de la seu del Partit Popular en defensa del referèndum. Cap d'ells havia acudit a la citació per declarar davant del jutge.

L'acció va tenir lloc el 27 de març i va consistir a ocupar la seu del PP amb urnes de cartró i empaperar-ne tota façana d'adhesius amb el lema "L'organització és la clau de la victòria". Els membres que van entrar a la seu del PP van ser desallotjats pels Mossos. En aquella ocasió, la pancarta que presidia l'acte sentenciava "L'autodeterminació no es negocia: Referèndum sí o sí". Set membres d'Arran són investigats per aquests fets, però es van negar a presentar-se a declarar als jutjats, motiu pel que s'han ordenat les detencions.

Un dels militants ha estat detingut minuts abans de les 11.00 hores del matí i ha estat conduïda a la comissaria de les Corts com a imputat per un delicte de desordres públics i danys. La CUP ha convocat una concentració de protesta aquesta tarda, a les 17.00 hores al davant de la comissaria de les Corts (Eulàlia Reguant ja ha confirmat que hi participarà). En un comunicat, Arran ha expressat la preocupació d'aquesta organització pel fet que "els Mossos d'Esquadra continuïn fent de corretja d'engranatge a la repressió de l'Estat, detenint independentistes per denunciar l'opressió de l'Estat espanyol". L'organització independentista ha aprofitat l'ocasió per mostrar la inquietud sobre quin serà el paper dels Mossos el proper 1 d'octubre.

Més detencions

A la tarda, els Mossos d'Esquadra han detingut dos militants més d'Arran Jovent. La detenció s'ha efectuat al costat de la comissaria de Les Corts poc després de la concentració de protesta organitzada per la formació.