Agents del CNP han detingut aquest dijous una persona per la protesta dels Comitès de Defensa de la República (CDR) contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena en Mont-ras (Baix Empordà). Els agents han pres declaració a l'arrestat i després ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Els Mossos d'Esquadra van informar ahir que tenien obertes diligències per aquests mateixos fets. Van obrir la investigació d'ofici per investigar si els insults amb els que van escridassar al jutge que ha instruït tota la causa de l'1-O podrien ser injúries. Tot i la investigació de la policia catalana, la policia espanyola també es va posar a investigar els fets i ha acabat detenint un jove.

Els Mossos han traslladat les diligències informatives avui al jutge i esperen instruccions per tirar el cas endavant. 

L'organització de l'esquerra independentista Alerta Solidària ha informat en el seu compte de Twitter que el detingut per "mostrar el seu rebuig de les actuacions del jutge Llarena a Mont-ras" es diu Carles, és de Palafrugell i l'estan traslladat al complex policial de La Verneda a Barcelona.

Llarena, jutge d'instrucció de la causa pel procés sobiranista, es trobava sopant en un restaurant de Mont-ras la nit de dissabte i en sortir va ser increpat per membres del CDR de Palafrugell.

Segons un vídeo difós per aquest CDR en el seu compte de Twitter, van cridar consignes com "Els carrers seran sempre nostres" i "Benvingut a l'Empordà".