Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns un activista independentista, membre dels CDR i veí de Palau-Solità i Plegamans, que no va anar a declarar per la protesta del 27 de setembre davant el Palau de Justícia de la capital catalana.

A través del seu compte oficial de Twitter, Alerta Solidàdia ha detallat que el detingut, de nom Norbert, va desobeir, juntament amb dos membres més dels autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR), l'ordre dels jutjats d'anar a declarar el dia 11 de febrer com a imputats per l'acció realitzada davant la seu del TSJC el passat 27 setembre.

Aquell dia, segons el grup independentista, els investigats, juntament amb un centenar de persones, es van asseure a les escales del Palau de Justícia i es van resistir a les ordres dels agents policials de desallotjar l'entrada de l'edifici.

L'objectiu de la protesta era "denunciar la desproporcionada petició fiscal, amb penes de fins a 2 anys de presó per a 13 de les 14 persones detingudes en una acció que havia tingut lloc el 23 de febrer del mateix any", ha detallat Alerta Solidària. De fet, aquell 23 de febrer, diversos membres dels CDR es van encadenar a les portes del TSJC per exigir la llibertat dels líders independentistes presos.

Alerta Solidària ha titllat de "lamentable" l'"engranatge repressiu del cos dels Mossos d'Esquadra" i ha considerat que "més alarmant és el silenci còmplice de qui té la responsabilitat política directa i es fa dir govern independentista", ha afegit.

La policia catalana ha explicat que la detenció s'ha realitzat per un requeriment judicial i que en les pròximes hores el detingut passarà a disposició judicial.