Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest dijous al matí el centenar de membres del Comitès de Defensa de la República (CDR) que s'han concentrat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Els manifestants no han ofert resistència a la desocupació i han finalitzat l'acció sense incidents. Els Mossos han identificat alguns concentrants.

CDR Desallotjament TSJC Mossos   Alba Domingo

Imatge: Alba Domingo

En un primer moment els protestants han intentat accedir al Palau de Justícia. Els Mossos de guàrdia ho han impedit i els CDR s'han assegut a les escales, vigilats de prop per un cordó de seguretat dels Mossos d'Esquadra i mostrant una pancarta amb el lema ‘Quan la injustícia és llei, la desobediència és deure’. Tot i que la intenció inicial era encadenar-se a les portes, la ràpida intervenció dels Mossos ho ha impedit.

A dos quarts de nou del matí, han arribat els reforços policials que han desallotjat un a un els manifestants. Sota els crits de "Buch dimissió" i "Teniu el conseller a la presó", els protestants no han ofert resistència. Entre els concentrats també hi havia el diputat de la CUP Carles Riera. 

La identificació d'alguns membres dels CDR per part dels Mossos d'Esquadra ha provocat alguns moments de tensió. Els organitzadors han recordat als membres del cos policial que la seva voluntat era oferir una "resistència pacífica" i han cridat diverses consignes que apel·laven a la mediació.

Vídeo: Alba Domingo

Quan els agents han desallotjat tots els manifestants de les escales, els CDR han llegit un manifest i han fet una crida a omplir plaça Sant Jaume el proper dia 29 de setembre i seguir amb les mobilitzacions al carrer. Un cop han acabat les identificacions d'alguns membres, els organitzadors han donat per finalitzada l'acció.

Els CDR han convocat la protesta aquest mateix matí pel fet que la fiscalia demana presó per a 11 persones de les 14 que van ser detingudes en una altra acció davant del Palau de Justícia que va tenir lloc fa set mesos.

El comunicat, fet públic pels CDR, crida a la protesta i recorda que el PSOE, que actualment governa a l’Estat espanyol, és el mateix partit que “empresonava insubmisos” o que “creava grups paramilitars feixistes com els GAL”. A més, apunta que actualment “continua havent-hi preses polítiques, exiliades i centenars de persones encausades pels tribunals d’excepció de l’Estat espanyol”.

Els CDR, a més, han convocat l’acció per recordar la situació de Tamara Carrasco i Adri Carrasco, “encausades injustament per terrorisme”.