La policia espanyola ha detingut Dani Gimeno, cap de gabinet tècnic del Departament d'Economia, després de sis hores d'escorcolls a la seu. La policia ha centrat l'escorcoll a l'ordinador de Gimeno, davant la seva presència i la de l'advocat Andreu Van den Eynde. Un cop acabat, pels volts de les 15:45, se l'haurien endut a comissaria per prestar declaració. La policia l'ha deixat en llibertat pels volts de les 19h.

També ha quedat en llibertat el director de l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'IDESCAT, Frederic Udina.

El jutge no havia ordenat cap detenció però la Policia Nacional finalment s'ha endut els dos responsables del despatx que estaven escorcollant.

Els escorcolls han estat acordats pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els preparatius del referèndum. És el mateix jutge que va ordenar els escorcolls del 20 de setembre on es van detenir una vintena de càrrecs públics, va escapçar el cervell organitzatiu del referèndum i va requisar bona part del material per a la votació de l'1 d'octubre.

El responsable del gabinet tècnic ha estat present en l'escorcoll al seu despatx de la quarta planta, on hi ha el departament de Processos Electorals. En un comunicat, fonts judicials han precisat que aquest jutjat no ha acordat cap detenció. De moment, no ha transcendit a quina comissaria han traslladat Gimeno ni quan està previst que passi a disposició judicial.

La policia espanyola ha escorcollat també aquest dimarts al matí el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i la seu de la Generalitat on es controlen els certificats d'enviament de correus, a l'edifici Mediapro.