La policia espanyola escorcolla des de primera hora del matí el despatx del cap de gabinet tècnic de la Vicepresidència, Economia i Hisenda, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i la seu de la Generalitat on es controlen els certificats d'enviament de correus, en el mateix edifici on hi ha Mediapro, pels preparatius del referèndum del passat 1 d'octubre, segons fonts del TSJC. Amb tot, fonts del Departament d'Economia asseguren a El Nacional que dins la conselleria hi ha diversos agents de paisà fent els escorcolls. 

El jutge d'Instrucció 13 de Barcelona, que és qui dirigeix l'operació, no ha ordenat cap detenció.

A Economia, a fora, normalitat a la porta escortada per seguretat privada.

Dins, s'està buidant l'ordinador del cap de gabinet tècnic de Vicepresidència, Dani Gimeno. Gimeno està present en l'escorcoll al seu despatx de la quarta planta, on hi ha el departament de Processos Electorals, sense que es pugui confirmar encara la seva detenció.

També està present en els escorcolls el director de l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'IDESCAT, Frederic Udina.

Seu Conselleria Economia - Nico Tomas

El vicepresident Pere Aragonès ha volgut mostrar el seu suport als treballadors públics de la Generalitat. "El Govern sempre estarà al costat dels treballadors públics", ha defensat en una declaració institucional en arribar al Departament d'Economia, encara escorcollat per una desena d'agents, després de sortir de la reunió del Consell Executiu.

Pere Aragonès Economia  - EFE

L'operació ha començat a les 8h del matí per ordre del titular d'instrucció número 13 de Barcelona i els agents haurien entrat vestits de paisà. És el mateix jutge que va ordenar els escorcolls del 20 de setembre on es van detenir una vintena de càrrecs públics, va escapçar el cervell organitzatiu del referèndum i va requisar bona part del material per a la votació de l'1 d'octubre.

Juan Antonio Ramírez Sunyer manté oberta una causa general contra el procés independentista que ha permès a més subministrar proves tant a l'Audiència Nacional, on s'està tancant ja el cas contra el major Josep Lluís Trapero i la resta de la cúpula del Departament d'Interior, com al Tribunal Suprem on s'ha de jutjar el Govern, part de la Mesa del Parlament i els Jordis.