Olesa de Bonesvalls (Alt Penedès) s'ha despertat amb una estelada esparracada, llaços grocs al terra i el pal on onejava la bandera trencat per la meitat. Els veïns de la localitat ho han trobat a l'entrada del poble, per la carretera que va de Gavà a Vilafranca. 

estelada trencada Olesa bonesvalls

Alguns dels habitants d'Olesa han explicat a El Nacional que aquests atacs "ja fa dies que duren" i que un grup d'unionistes els increpa cada dimarts quan es fan quedades per donar suport als presos polítics: "Ens posen el Cara al Sol i l'himne espanyol amb uns altaveus".

La setmana passada es va produir una situació semblant al Maresme a càrrec els autodenominats "Els Segadors del Maresme", que algunes nits es dediquen a passejar-se per diferents municipis de la zona per retirar consignes independentistes, sobretot llaços grocs i estelades. De fet, segons han explicat a El Nacional, van reunir-se en diverses ocasions "quan no teníem definit un nom" i, finalment, van decidir aquest perquè "el que fem és segar llaços grocs i banderes".