L'autocar havia sortit de l'estació de Sants a quarts de quatre de la tarda i ha arribat a Brussel·les divuit hores després, a dos quarts de deu del matí. 

La nit ha estat llarga i freda, amb parades a Lió i a Luxemburg, on els viatgers s'han anat creuant amb altres manifestants, bons de reconèixer a simple vista pels llaços grocs que portaven i les peces de roba del mateix color.

Per passar l'estona durant el trajecte, becaines, lectures i xerrades amb els companys de viatge. Tot i la dificultat de dormir fora del llit, molts ho han intentat, ja que calia agafar forces pel dia llarg que els espera.

Això sí: tot i els quilòmetres, les hores de trajecte i el cansament acumulat, els ànims continuen ben alts. El camí ha estat llarg, però els ha valgut la pena per poder participar en una manifestació que es preveu històrica.

El dia està ennovulat, d'un color gris apagat, i la temperatura és de tres graus. La pluja, però, sembla que respectarà la manifestació, que no començarà fins al migdia. 

Aquest dijous, Brussel·les serà l'epicentre del moviment independentista amb una gran manifestació per la llibertat que tindrà lloc a quarts de dotze al barri europeu de la capital.