L'expresident de la Junta d'Extremadura Juan Carlos Rodríguez Ibarra ha exposat la seva oposició frontal a l'independentisme català amb una allau de desqualificacions en les quals no s'ha mesurat el més mínim, començant per considerar que la burgesia catalana és "supremacista i racista".

En una intervenció en el programa Espejo Público d'Antena 3, Rodríguez Ibarra ha assegurat que aquesta mateixa burgesia "no està d'acord amb el sistema democràtic" i que això ha comportat el fracàs de l'Estat de les Autonomies.

A més, ha considerat que el procés independentista ha estat "un cop d'Estat donat des de dins del mateix Estat", per afegir que "o guanyen ells o guanyem nosaltres" i per això s'ha mostrat d'acord amb la situació de presó d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els Jordis, al contrari de l'opinió de Felipe González.

"No són presos polítics"

Segons Ibarra, els quatre empresonats "han comès delictes o presumptes delictes que els fan mereixedors de ser ciutadans sospitosos, però continuem tenint la idea que són presos polítics". "Si fossin allà per les seves idees, també serien a la presó tots els (diputats) d'ERC i de l'antiga Convergència", ha afegit.

Al seu parer, l'independentisme, convertit en "burgesia supremacista", té com a objectiu "trastocar l'ordre constitucional per anar a una dictadura", perquè "cada vegada que hi ha hagut dictadures, o monarquies absolutes, la burgesia supremacista catalana ha anat endavant".

Ibarra ha afegit que els independentistes "no estan d'acord que tots tinguem més o menys les mateixes oportunitats", perquè "volen fàbriques per a ells i que andalusos, extremenys i gallecs anem allà a treballar".

TV3 "neutral"

A més, per desactivar els dos milions de votants independentistes que hi ha a Catalunya, Ibarra considera que TV3 ha de convertir-se en una televisió "neutral" i que en les escoles "s'ensenyi la història de veritat, i no que els extremenys, andalusos o gallecs estem vivint a costa de la seva feina".