Pasqual Maragall, José Montilla i Artur Mas van gastar l'any passat un total de 126.572 euros en desemborsaments com a expresidents de la Generalitat, addicionals al seu sou i al lloguer i manteniment de les seves oficines.

Així es recull en les seves respectives memòries de despeses a les quals ha tingut accés Europa Press, en què es constata que Mas és el que més va gastar (55.266,26 euros), seguit de Montilla (42.604,40) i Maragall (29.701, 40).

En els tres casos, la majoria del muntant de despeses correspon a serveis de seguretat i escortes, i el manteniment de les seves respectives oficines a Barcelona: la de Mas està al Palau Robert, la de Montilla a l'avinguda Diagonal i la de Maragall al carrer Brusi.

Entre les despeses de Mas, destaquen diversos viatges a l'estranger en 2017, com ara el que va fer a Oxford i Harvard al març per debatre sobre el procés sobiranista, i el que va fer a Brussel·les al desembre per participar en una manifestació que demanava la mediació de la UE.

José Montilla va participar l'any passat en 90 actes públics, gairebé íntegrament a Catalunya, i va rebre un centenar de visites a la seva oficina.

Les despeses de Maragall destaquen per activitats relacionades amb l'impuls de la recerca i la formació a través de la Fundació Pasqual Maragall, la Fundació Catalunya Europa i la Càtedra Pasqual Maragall d'Economia i Territori.