Un grup de membres de Tabarnia ha despenjat la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics de l'Ajuntament de Tarragona. Els fets han passat aquesta matinada i, segons assegura Catalunya Informació, la pancarta s'ha retirat amb l'ajuda d'una perxa.

Segons expliquen des del consistori, el mateix guàrdia nocturn de l’ajuntament ha sentit soroll a la plaça de la Font i en treure el cap per la finestra per guaitar hauria vist un grup de persones. Ràpidament ha avisat la Guàrdia Urbana, que quan ha arribat ja no ha trobat ningú. 

L'acció l'ha reivindicat el grup Resistencia Alta Tabarnia que en una piulada ha apuntat que avui "l'Ajuntament de Tarragona es desperta més neutre, perquè tots els veïns se'l sentin com a seu". En la mateixa línia demanen al consistori que "no torni a prevaricar".

Des d'aquest dijous el balcó de l’Ajuntament de Tarragona lluia una pancarta de suport als presos independentistes. La lona portava inscrita el lema ‘Llibertat presos polítics!’ i va ser col·locada per tres operaris a les onze del matí.

En el darrer ple es va aprovar la mesura, gràcies al vot de qualitat de l’alcalde, ja que hi va haver un empat a vots. Hi van votar a favor ERC, Junts per Tarragona i la CUP. En Comú Podem, soci de govern d’ERC, es va abstenir, i el PSC, Ciutadans i PP hi van votar en contra. L’absència d’un regidor socialista va provocar l'empat.

La tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Laura Castel, va justificar l’acció en considerar que es tracta “d’un acte de democràcia”, pel fet que compleix un acord del plenari. També va expressar que era una “reivindicació dels drets humans, i això entra dins la llibertat d’expressió”. 

De tota manera, Castel va deixar clar que si hi ha un nou acord de ple en el qual es demana la retirada, també el compliran. La pancarta no ha estat ni 24 hores penjada a l'ajuntament.