El desori nocturn ha irromput al carrer Aribau de Barcelona, en la confluència amb la Diagonal, amb escenes d'alcohol, crits i baralles, segons un reportatge de Betevé. La presidenta de l’Associació de Veïns i Amics del Barri de la Forja, Maria del Carmen Carmona, es queixa que l'Ajuntament té el barri “oblidat” i que, en qüestions d’inseguretat ciutadana, “encara més”.

Les imatges van ser enregistrades el 21 d’agost però no són un fet aïllat, perquè el cap de setmana passat es van tornar a repetir. Els veïns es queixen que ningú posa remei al descontrol, i que la Guàrdia Urbana sovint passa de llarg.

Aureli Galloso, un dels que parla en el reportatge, és veí d’una de les finques més problemàtiques. Només hi queden tres llogaters, i tots ells són d’edat avançada. El propietari ha reconvertit la resta d'habitatges en pisos turístics. Galloso assegura que el soroll al carrer és “horrorós” i que els impedeix descansar en moltes ocasions, encara que les finestres estiguin tancades i l'aire condicionat engegat.

En les darreres setmanes, s'ha degradat de forma visible la vida nocturna de Barcelona. Primer va ser la Festa Major de Gràcia, especialment quan el TSJC va anul·lar el confinament a la 1 de la matinada. I la setmana passada van ser les Festes de Sants.

La nit de divendres passat va ser especialment polèmica, tot i que ja era la quarta nit amb incidents. Aglomeracions sense control, macrobotellons, càrregues policials, llançaments d'objectes, barricades... Una vetllada ben completa.

 

El parc de l'Espanya Industrial va ser l'epicentre de la polèmica, on es van celebrar concerts alternatius als de la Festa Major i on es va concentrar el gruix dels assistents a la celebració. L'última actuació va acabar cap a les 00.45 h, però milers de joves van seguir llavors la festa pel seu compte: al voltant de 3.000 persones van continuar gaudint de l'alcohol. 

Un cop va acabar la música, la policia va començar a desallotjar ben a poc a poc el parc. La dispersió de la gent va finalitzar passades les 4 de la matinada, però és obvi que molta gent finalment es va quedar per la zona en grups molt més reduïts. 

Barricades

 

Durant l'operació de desallotjament es van veure moments de tensió entre les autoritats i els assistents de la festa, que van llançar objectes a les forces de seguretat i van arribar a fer barricades per defensar-se de l'actuació policial. 

Les imatges de les Festes de Sants eren similars a les que es van veure a mitjan agost a Gràcia, amb una petita diferència: a Gràcia les aglomeracions eren més petites, perquè es distribuïen per les diferents places del barri. A Sants, en canvi, tothom es concentrava al parc de l'Espanya Industrial.

Els descontrols van créixer en el segon cap de setmana sense toc de queda a Barcelonadesprés que el TSJC va tombar dues propostes del Govern, que finalment va decidir rendir-se i aixecar el confinament nocturn a tota Catalunya