Dos regidors de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona s'han sumat a l'onada de dimissions del partit. La portaveu del partit del grup municipal, Sonia Orts, i el regidor José Luís Calderón han abandonat el partit i passen a ser regidors no adscrits, ja que no tenen pensat entregar l'acta al partit. En l'últim any, la formació taronja ha patit un degoteig de càrrecs arreu l'estat espanyol, molts dels quals han fugit a altres partits.

La mateixa Orts ha fet pública la seva insatisfacció amb el partit després de vuit anys de militància, al qual es va afiliar "perquè vaig creure que era diferent de tots els altres partits". Després de tot aquest temps, l'exportaveu se sent "enganyada i decebuda" per la política de Ciutadans, que ella considera que ha abandonat els "regidors que estem cada dia al peu del canó a les ciutats i pobles" i ha estat absorbit per la política nacional.

Allau de dimissions

Els exregidors han fet cas omís al partit, que els ha demanat que entreguin l'acta per tal de substituir-los, però per ara han passat a ser regidors no adscrits. D'aquesta manera, la formació taronja es queda amb la meitat de la representació al consistori, tot com a resultat de les diverses dimissions.

El nombre de desertors no para de créixer. Després de proclamar-se la candidatura de Carlos Carrizosa a la Generalitat, el senador de Ciutadans Francesc Xavier Alegre va estripar el carnet de soci pel rumb que estava prenent el partit. Al mateix temps, quatre diputats i una vintena de membres del partit es van revelar en contra l'elecció del cap de llista, anticipant l'ambient d'insatisfacció dintre el partit. D'ençà d'això, la cúpula de la comissió de garanties del partit també va haver de plegar. 

Fugida a altres partits

L'Ajuntament de Tarragona ha viscut quatre dimissions del grup taronja en els últims mesos. De fet, l'ara exportaveu Sonia Orts ja va rellevar l'absència de Rubén Viñuales, que va deixar el partit fa unes setmanes per passar a ser el número dos de les llistes del PSC per Tarragona del pròxim 14-F. Dies després, Lorena Roldán, diputada i exregidora Tarragonina de Ciutadans també va abandonar l'agrupació per passar a ser la número dos de les llistes del PP a Barcelona.

Foto principal: Sonia Orts, Rubén Viñuales, i José Luís Calderón / ACN