Revolta a Cs contra la candidatura de Carlos Carrizosa per a les futures eleccions catalanes. Quatre diputats i una vintena de membres del partit han presentat una petició davant la comissió de garanties interna per reclamar que es revoqui l'elecció del cap de llista, que va descavalcar Lorena Roldán. 

Els signants, alineats amb el sector crític, consideren que s'han vulnerat els estatuts de la formació en designar una persona que no es va presentar als processos d'elecció interna per davant de Lorena Roldán, la candidata que va guanyar les primàries amb una majoria aclaparadora del 86%, segons informa elDiario.es.

Entre els promotors de la iniciativa hi ha Sergio Sanz, Carmen de Rivera, Antonio Espinosa o Maria Francisca Vall, tots ells diputats de Ciutadans al Parlament, i també tenen el suport de Xavier Pericay, exdirigent de Cs a Mallorca i fundador del partit. 

"No ho fem ni en contra de Carrizosa ni a favor de Roldán, sinó per higiene democràtica, perquè el partit no pot saltar-se els estatuts", ha explicat Sanz.

El passat 19 d'agost el comitè permanent de Ciutadans va decidir designar el fins ara cap de el grup al Parlament, Carlos Carrizosa, com a nou candidat a les eleccions catalanes, per davant de Roldán. La decisió es va prendre en una reunió extraordinària celebrada a Madrid, en la qual es va traçar l'estratègia de la formació per al proper curs a Catalunya.

La situació interna a Cs segueix tensa des de fa mesos, malgrat els intents d'Inés Arrimadas per tancar-la. 

Després que Ciutadans va fulminar Lorena Roldán, el senador català Francesc Xavier Alegre va abandonar a mig mes d'agost "destrossat" la formació espanyolista, pel rumb que està prenent. Segons va informar el mateix Alegre, se'n va "destrossat" per la derrota electoral de la tardor passada a les eleccions generals i per la reformulació orgànica aprovada en l'última assemblea, en la qual va ser ratificada Inés Arrimadas com a líder de Cs.

Després de vuit anys de militància, Alegre va estripar el carnet del partit, encara que va anunciar que mantindrà la seva acta com a regidor a Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat). En un primer moment, Alegre havia proposat a la direcció del partit quedar-se com a independent dins de la corporació del municipi, cosa que no van acceptar, de manera que finalment seguirà com a regidor en el grup dels no adscrits. Està per veure encara si aplicarà la mateixa fórmula amb el seu escó a la cambra alta. Aquest parlamentari va ser un dels primers senadors que va obtenir Ciutadans.