El president de la comissió de garanties de Ciutadans, Jesús Galiano, ha anunciat la seva dimissió després que la direcció del partit, amb Inés Arrimadas al capdavant, col·loqués a Carlos Carrizosa com a candidat de la formació taronja a Catalunya, segons ha avançat Vozpópuli. Aquest moviment va suposar que s'apartés a Lorena Roldán com a cap de llista i ha portat la primera crisi interna durant el lideratge d'Arrimadas.

La renúncia de Galiano es va fer efectiva aquest dilluns juntament amb la secretaria de la mateixa comissió de garanties, Marta Segura. La comissió de garanties és l'òrgan encarregat de vetllar pel funcionament democràtic del partit, i havia estat dirigit per Galiano i Segura des de finals de 2011.

Segons el mateix diari, Ciutadans assegura que la dimissió de Galiano es va produir abans que la direcció del partit col·loqués a Carrizosa al capdavant de les llistes per Catalunya, concretament asseguren que la secretaria general del partit, Maria Bravo, va rebre una carta de Galiano el 10 o 11 d'agost, just el dia abans que s'anunciés que havien fulminat a Roldán.

No obstant això, des del sector crític de Ciutadans qüestionen la versió oficial i afirmen que el partit "no ha comunicat res als afiliats sobre aquest tema en les últimes quatre setmanes".

En la seva opinió, Galiano sempre "legitimava" els "excessos" de l'anterior líder de Cs, Albert Rivera, en relació amb el funcionament intern del partit i ara dimiteix "perquè ha fugit del seu paper essencial per a sancionar una decisió incorrecta del Comitè Permanent".