Una desena de persones que s'ha concentrat a pocs metres de l'entrada del Monestir de Santa Maria de Poblet per fer costat als Reis s'han vist desbordats pels manifestants independentistes que han aconseguit saltar els cordons de seguretat i arribar per darrere.

La policia ha evacuat immediatament la desena de manifestants que, amb banderes espanyoles, havien fet crits de "Visca el Rei" i "Majestat t'estimem, no ens abandonis". Precisament, la presència d'aquests concentrats als quals s'ha permès arribar més a prop que als que duien banderes independentistes havia prèviament generat protestes.

 

La presència dels independentistes ha provocat un desplegament de dotacions d'antidisturbis dels Mossos. Hi ha la circumstància que quan s'ha produït aquest incident, al costat de l'hostal Fonoll que hi ha davant el monestir, dins del local hi havia el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, que havia acudit a rebre els monarques com a màxima autoritat policial.

En veure l'arribada dels independentistes, els concentrats han fet una evacuació ràpida i s'han recollit dins de l'hostal mentre el cordó dels Mossos impedia als manifestants acostar-se més al monestir.

IMG 7035 (1)

La desena manifestants que feien costat als reis / Marta Lasalas

Aquest moviment ha desencadenat uns moments de tensió entre els manifestants i la policia, que ha desplegat un cordó que ha impedit els concentrats acostar-se més al monestir.

 

Ni tant sols la pluja que cau a Poblet ha escampat els manifestants, que han esperat pacientment la sortida dels monarques amb crits de "mori el Borbó" i "fora el Rei de la nostra terra".

Finalment, deu minuts abans de les dues, els monarques han travessat de nou l'accés del monestir dins dels vehicles per marxar. Els manifestants que els feien costat han pogut contemplar l'escena en primera línia, des de l'espai privilegiat de la fonda.

La resta dels concentrats han seguit protestant uns metres més enllà.