La plataforma 'Omplim Estrasburg' ha anunciat aquest dissabte que desconvoca la manifestació que tenia previst fer davant del Parlament europeu el pròxim 13 de gener. La concentració tenia per objectiu acompanyar el president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín en el primer ple de l'any a l'Eurocambra.

A través d'un comunicat difós per les xarxes socials, el col·lectiu ha explicat que "per problemes aliens a la nostra voluntat, ens és del tot impossible organitzar la concentració pel dia 13 de gener a Estrasburg com s'havia volgut fer".

El passat 2 de juliol, milers de persones van protestar davant la cambra europea sota el lema 'Omplim Estrasburg' pel fet que ni Puigdemont, ni Comín, ni tampoc Oriol Junqueras van poder assistir al primer ple de la nova legislatura malgrat haver guanyat les eleccions europees del 26-M a Catalunya.

Per la seva banda, el Consell per la República ha anunciat que tampoc convocaran cap acte el 13 de gener. L'entitat ha celebrat en un comunicat aquest dissabte la decisió del TJUE per la qual es reconeix la condició d'eurodiputats de Puidemont, Comín i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, i ha afirmat que no convocaran protestes perquè "la decisió de les institucions europees ja s'ha produït en el sentit esperat".

Sobre la situació de Junqueras, ha afirmat que "la prioritat de qualsevol mobilització ha de ser exigir que aquesta decisió sigui respectada i acatada per les institucions espanyoles", a les quals ha acusat de vulnerar els drets polítics i la immunitat de Junqueras.

"Ara és davant les institucions espanyoles on cal reclamar justícia", ha reiterat el Consell per la República, que ha assegurat que respectarà els actes que pugui organitzar la societat civil el 13 de gener i que, si es convoquen, comptaran amb la presència de membres de l'entitat que siguin convidats.