L'independentisme vol omplir els carrers d'Estrasburg amb una manifestació per acompanyar Carles Puigdemont i Toni Comín al Parlament Europeu en el seu primer ple com a eurodiputats el pròxim 13 de gener. La marxa està convocada pel col·lectiu Omplim Estrasburg i també exigirà que Oriol Junqueras pugui ser europarlamentari i defensarà el dret a l'autodeterminació de Catalunya.

En un comunicat, el col·lectiu assegura que els catalans volen "decidir, en llibertat, sense amenaces, repressió i violència, el seu futur" i, per tant, volen "exigir" al "Parlament Europeu que reconegui que el dret a l’autodeterminació és un dret fonamental dels europeus i que Espanya ha d’acceptar que és la solució al conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol".

En el mateix text també es recorda que els catalans ja van omplir Estrasburg el passat 2 de juliol per reclamar que tant Carles Puigdemont com Oriol Junqueras i Toni Comín poguessin assumir la seva acta d’eurodiputat, cosa que no va ser possible i, de fet, Puigdemont i Comín no van arribar fins el Parlament Europeu i es van quedar en territori alemany.

El manifest també posa èmfasi en la sentència del TJUE sobre la immunitat de Junqueras, que dictamina que els eurodiputats ho són des del moment en que són proclamats i no des del moment en que acaten la Constitució espanyola. Segons el mateix col·lectiu , "aquesta decisió té uns efectes demolidors sobre l'actuació de l’Estat espanyol que s’havia conjurat per impedir la representació al Parlament Europeu de més de dos milions de vots", que són els que representen els tres eurodiputats independentistes.