L'economista Santiago Niño Becerra ha manifestat al programa Tot es mou de TV3, que una de les conseqüències que tindrà l'accelerador de la crisi que representa la Covid és que a Espanya "es deixarà de pensar en termes d'Estat". Al seu entendre en el futur es començarà a parlar de zones, d'àrees amb possibilitats, i d'altres que no en tenen. "Ja està començant a passar", ha indicat.

Ho ha comparat amb la teoria dels 80 de l'Europa de geometria variable, de diferents velocitats. A Europa no es va poder aplicar, però a Espanya es farà, ha indicat. 

"A Espanya hi ha empreses molt potents, i punteres a escala mundial, que estan en unes zones i no en altres", ha recordat, i això s'aplicarà a partir d'ara amb realisme, cosa que al seu entendre incrementarà les desigualtats internes.

Becerra s'ha referit també a la informació d'El Nacional sobre l'alerta de l'Agència Comercial alemanya, en el sentit que Espanya serà l'Estat amb una recessió econòmica més gran a causa de la Covid. "És totalment cert. La suma de turisme, més restauració, més hostaleria, més oci, més transport és el 30% del PIB d'Espanya. Espanya necessita que vinguin turistes, i si això no passa... Té aquest model des del 1960, i no s'hi ha fet res per variar-ho", ha indicat.

L'economista ha insistit que per canviar el model productiu caldria voluntat i inversió, tant del govern com dels privats.