Els Mossos d'Esquadra desallotgen els acampats per la República de plaça Catalunya. L'alerta l'ha donat el col·lectiu Defensem la República i ho ha fet en un missatge a Twitter demanant "el màxim suport" perquè "el poble no s'atura". De fet, aquest dilluns a la nit ja alertaven que "fonts fiables" els havien avisat d'un "desallotjament imminent".

A primera hora del matí, un grup d'agents dels Mossos s'han acostat a la plaça amb una ordre per desallotjar la trentena de persones que fa una setmana que hi dormen. Els concentrats han començat a recollir les seves pertinences mentre valoren què fer a partir d'ara. 

Aquesta iniciativa de dormir al bell mig de Barcelona es va iniciar el passat 30 de gener (dia en que es va ajornar el debat d'investidura) per reclamar la celebració del ple d'investidura del president Carles Puigdemont. Els concentrats s'hi van traslladar després  que els Mossos els fessin fora del parc de la Ciutadella, davant del Parlament, on pretenien acampar en un primer moment.

Despertem la República és una iniciativa popular desvinculada de cap entitat sobiranista i/o personatge públic. "Hem iniciat una mobilització permanent fins que el mandat del poble sorgit a les urnes sigui implementat", afirmaven aquest diumenge passat.

Durant aquesta setmana han passat les nits en tendes i han penjat estelades i cartells amb missatges contra l'article 155, reclamant la implementació dels resultats de les eleccions del 21 de desembre i a favor dels presos que són a Madrid. 

La iniciativa ha rebut ajuda a través de donacions solidàries de queviures i mantes per afrontar les baixes temperatures dels darrers dies. A més a més, la plaça Catalunya s'ha convertit en punt de trobada per fer àpats populars, encartellades, botifarrades... també s'hi podien trobar paradetes amb merchandising relacionat amb la independència i els presos polítics.