Desenes d'usuaris s'han sumat a la iniciativa d'una advocada catalana per portar als tribunals el compte de Twitter no oficial de la Guàrdia Civil @forogc, amb més de 100.000 seguidors, per un delicte d'odi contra els independentistes. L'advocada va fer saber que havia presentat aquesta denúncia a través de les xarxes, cosa que ha generat interès de moltes altres persones per afegir-s'hi.

El text se centra en un tuit publicat pel compte en qüestió la tarda del dia 30 de gener, quan van tenir lloc els incidents al parc de la Ciutadella entre manifestants que reclamaven una investidura i els Mossos d'Esquadra que intentaven evitar l'accés al recinte del Parlament.

La piulada defensava que, després dels fets, havia de ser la Guàrdia Civil i la Policia Nacional qui "contingués 'esa turba de hijos de puta'". Després d'aquest comentari, molts altres usuaris es van apuntar a carregar contra els independentistes en la mateixa línia.

La denúncia argumenta que en el missatge hi ha "ànim d'atacar amb injúria l'honor i la integritat moral de tots els que pertanyen a la ideologia mencionada, menyspreant les seves idees". Per tant, es tractaria d'un delicte d'injúries i incitació a l'odi (article 510 del Codi Penal).

De moment, s'està a l'espera de saber si la denúncia ha estat admesa pel jutjat o, en cas contrari, si serà arxivada.