L’entrada forçada dels manifestants d’ahir al Parc de la Ciutadella no ha passat per alt alguns membres de la Guàrdia Civil. I això que a priori no n’havien de fer res de la situació.

“El que ha passat avui a Ciutadella evidencia que al costat dels Mossos o en la seva absència, hi haurien de ser la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per contenir aquella multitud de fills de p... No tenen cap altre qualificatiu”, va deixar anar aquest dimarts el ‘Foro Guardias Civiles’, un compte de Twitter no oficial, si bé amb influència pels seus 142.000 seguidors.

Entre les nombroses respostes que va rebre, destaca la del líder d’ERC a Madrid, Gabriel Rufián, que va anunciar irònicament que compartia el tuit per veure si demà “surt també a la televisió”.

A això, el ‘Foro Guardias Civiles’ va respondre que “si et sembla els qualifico de ‘pacífics manifestants’”. “Hi hauria de tot a la concentració, però els desgraciats que van atacar o agredir les forces de seguretat, en aquest cas els Mossos, no tenen ni mereixen cap altra qualificatiu”, acaba el tuit.

A més de Rufián, altres usuaris van respondre els Guàrdies Civils, alguns fent referència a la repressió policial de l’1 d’octubre i a l'independentisme en general.

El ‘Foro Guardias Civiles’, sempre actiu contra l'independentisme, ho va ser especialment aquest dimarts amb la no investidura de Carles Puigdemont.